Hlavní obsah

Čtyřiaosmdesátiletý stařík pomohl zahnat tři ozbrojené lupiče

Tři ozbrojení lupiči vnikli v sobotu do sázkové kanceláře v irském městě Cork. Především díky Denisi O'Connorovi však odešli s prázdnou. Čtyřiaosmdesátiletý stařík s nimi totiž neváhal zápasit, čímž je překvapil, a tak se raději dali na útěk, píše server independent.ie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na záběrech z bezpečnostní kamery je vidět, jak do sázkové kanceláře vnikla trojice maskovaných lupičů, z nichž dva měli v ruce kladivo a třetí střelnou zbraň.

Dva z nich se ihned dostali za pult a požadovali od manažera podniku Tima Murphyho peněžní hotovost. O'Connor mu však vzápětí přispěchal na pomoc.

Když začal s jedním z nich zápasit, lupič se vylekal a raději se dal se svým dalším kumpánem na útěk. Toho využil Murphy a vrhl se na posledního lupiče, který po chvíli také prchl.

„Vůbec jsem v tu chvíli nepřemýšlel. Chtěl jsem mu (Murphymu) zkrátka pomoct,“ svěřil se čtyřiaosmdesátiletý O'Connor, který je už pradědečkem. O'Connorovi přátele jeho hrdinský čin vůbec nepřekvapil. „Vždycky se postaví za ty, kteří jsou v potížích. Je to opravdový gentleman,“ řekl jeden z nich.

Po pachatelích policie stále pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám