Hlavní obsah

Čtyři dny čekal na smrt, záchrana přijela na kole

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pořádných problémů se dostal 72letý Američan Gregory Randolph, poté co minulý týden na čtyři dny uvízl se svými psy v oregonské poušti. Na pokraji smrti jej našel cyklista, jenž přivolal pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na oregonskou poušť. Ilustrační foto

Článek

Randolph se vydal ve svém terénním autě mimo silnici, v pustině však uvízl a společně se svými psy neměl jinou možnost než se vydat na přímém slunci na cestu. Po více než dvaceti kilometrech však zůstal vyčerpaný a začal boj o život. Zatímco jeden ze psů zůstal u auta, druhý dělal svému páníčkovi doprovod.

Po čtyřech dnech, kdy došly zásoby vody a jídla, už se zdálo, že Randolphovy dny jsou sečeny. Na obzoru se však objevil dálkový cyklista Tomas Quinones. „Nejdříve jsem si myslel, že na cestě leží mrtvá kráva. Když jsem se přibližoval, říkal jsem si, že to je dost podivná kráva. Až když jsem byl opravdu blízko, poznal jsem, že na zemi leží muž,” popsal objevení muže cyklista.

Randolph byl sotva při vědomí, zcela dehydratovaný a popálený od slunce. „Když jsem se ho pokusil zvednout, protáčely se mu panenky a nevypadal nejlépe,” říká Quinones, jenž Randolphovi poskytl doušek vody a přivolal pomoc pomocí SOS tlačítka na telefonu, jelikož v odlehlé poušti není signál. Z křoví také vyběhl pes, jemuž zachránce poskytl vodu a arašídové máslo.

Auto objevili o dva dny později

O hodinu později k čekajícímu mužům dorazila sanitka, jež odvezla Randolpha do nemocnice. O chvíli později na místo dorazili také policisté, vyslechli si Quinonesovu výpověď a z místa odvezli psa.

Šťastný konec má i příběh druhého ze psů, který zůstal u auta a záchrana přišla až o dva dny později, kdy byl spatřen z letadla. Je pravděpodobné, že objevil louže s blátivou vodou, která jej udržela naživu.

Terénní vůz byl objeven zhruba kilometr od zpevněné cesty.  Ani na ní by však nemusel mít Randolph vyhráno. Nejbližší lidské obydlí s telefonem bylo vzdáleno šest hodin jízdy na kole, jak dodal Quinones.

Randolph se v nemocnici zotavuje a jeho stav se zlepšuje, stejně jako obou jeho psů.

Reklama

Výběr článků

Načítám