Hlavní obsah

Courtney Love přišla o dceru

Novinky, Korzo
LOS ANGELES

Bývalá frontmanka skupiny The Hole a vdova po Kurtu Cobainovi Courtney Love byla losangeleským soudem zbavena rodičovských práv k jedenáctileté dceři Francis Bean Cobainové. Holčička byla předána do péče babičky z otcovy strany Wendy Oconnorové.

Foto: David Borůvka

Loni se pochodu účastnilo několik stovek lidí. Letos organizátoři očekávají rekordní účast.

Článek

Agentury zatím nepřinesly zprávu, na jak dlouho byla Courtney rodičovských zpráv zbavena a jaký bude další osud malé Francis. Děvčátko bylo do babiččiny péče svěřeno před několika týdny, kdy byla Courtney hospitalizována pro předávkování drogami. Love se před soudem bránila tvrzením, že když inkriminované noci dceru opustila, hlídala jí chůva. Podle jejího názoru jí byla dcera odebrána, protože se policie obávala, že se chystá spáchat sebevraždu, tak jako v roce 1994 její manžel Kurt. Skutečností zůstává, že se objevily zprávy, že Courtney změnila svou závěť a měla také napsat, že chce zemřít a spáchá sebevraždu skokem z Empire State Building.

Dopis o sebevraždě nemyslela vážně

"Jasně. Tento týden jsem se snažila změnit svůj život. Poslala jsem kamarádce dopis, ve kterém stálo, že chci zemřít. Že bych nejraději skočila z Empire State Building. Ale myslela jsem to obrazně. Chtěla jsem jen vyjádřit, že je mi mizerně," řekla Courtney. Skutečností také je, že už začátkem 90. let se několikrát jednalo o tom, že Courtney a Kurt budou zbaveni rodičovských práv k malé Francis kvůli požívání drog. Děvčátko v rodině zůstalo po ujištění rodičů, že s drogami přestanou. Idylka netrvala dlouho, zejména v případě Kurta, který pod vlivem drog spáchal sebevraždu.

Pokud se však bude devětatřicetiletá Courtney nadále objevovat v médiích zfetovaná a jestli se neodpoutá do svého nechvalně proslulého přítele Jima Barbera, ztěží bude moci svou milovanou dcerku ještě někdy vypravit do školy. Nicméně o tom, že kontroverzní manželé Courtney a Kurt stále zůstávají v paměti veřejnosti, svědčí fakt, že byli časopisem Maxim Blender zvoleni nejžhavějším párem rokenrolu. Předběhly dalších 49 slavných hudebních dvojic.

Reklama

Výběr článků

Načítám