Hlavní obsah

Co se může stát, když dívka pošle spolužákovi mobilem intimní snímek

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Je to nešvar rozvíjející se od té doby, co existují digitální fotoaparáty a mobilní telefony disponující fotoaparátem. Nahé či částečně obnažené fotografie poslané láskám, platonickým láskám či dobrým kamarádům můžou dětem a mladým lidem způsobit vážně potíže. Australská policie se na to nyní rozhodla upozornit originálním klipem.

Článek

Posílání provokativních snímků z mobilního telefonu je nebezpečné, to je hlavní poselství, které se snaží australští kriminalisté rozšířit mezi mladé. Vytvořili tak video, které představili na začátku třídenní konference zaměřené na hi-tech zločiny v australském Sydney.

Na konferenci se probíralo zejména podcenění internetu jako veřejného komunikačního prostředku, který může pachatelům zjednodušovat mnoho podvodů a trestných činů. Mezi ně patří například právě i rozšiřování nahých fotografií nezletilých.

Hlavní "hvězdou" videa je mladá dívka, která na školních toaletách odešle svému spolužákovi nemravný snímek. Spolužák se ovšem nezachová vůbec dobře a snímek rozešle po celé třídě. Klip ukazuje, co se může jednoduše stát, kvůli chvíli neuváženého jednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám