Hlavní obsah

Co o Trumpovi a Obamovi prozrazuje jejich řeč těla?

Mimovolné pohyby o nás mnohdy prozradí i to, co bychom nechtěli. Není tak překvapující, že se pozornost expertů na řeč těla v posledních dnech upřela na nově zvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa, kterého porovnávají s dosluhujícím Barackem Obamou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Expert na řeč těla se zaměřil na Trumpa i ObamuVideo: Reuters

 
Článek

Patti Woodová, expertka na rozkódování řeči těl, se pro Daily Mail podrobně podívala na schůzku obou prezidentů v Bílém domě, která se uskutečnila ve čtvrtek. [celá zpráva] A přinesla zajímavé poznatky.

Oba muži se tvářili přátelsky a Trump řekl, že se „těší na další spolupráci s prezidentem“, a Obama zase, že „udělá vše pro to, aby Trump uspěl“, i nezkušené oko však pozná, že mezi politiky panovalo napětí.

Podle Woodové byl Obama extrémně unavený, rezignovaný a působil odevzdaně. Trump byl nejistý, vážný a pravděpodobně měl i strach.

„Co se týče sedu, můžete si všimnout, že oba muži zaujímali pozice takzvaných alfa-samců s nohama široce rozkročenýma,“ sdělila Woodová. „Obamovy nohy jsou však dále od sebe, čímž dává Trumpovi najevo: Jsem pořád na vrcholu,“ poznamenala.

Expertka nezapomněla ani na ruce. „Velice důležitá je Trumpova poloha rukou, je to jako modlitba směrující dolů, což není pro nově zvoleného prezidenta typické. Vysvětluji to tím, že se naučil něco, co dříve neznal, a poloha rukou tedy vyjadřuje nejistotu.“

Trump navíc během své řeči poklepává prsty o sebe, zatímco Obama nechává ruce uvolněně položené na stehnech. „Svědčí to o tom, že Trump sám sebe uklidňoval,“ uzavřela Woodová.

Reklama

Výběr článků

Načítám