Hlavní obsah

Cizinec nechal v Praze v uzamčeném autě kotě a odešel do zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští strážníci ve středu zachraňovali kotě, které ve svém automobilu zanechal jeden z návštěvníků zoologické zahrady. Vůz se podle obsluhy parkoviště nacházel na přímém slunci více než tři hodiny. K vysvobození zvířete použili policisté teleskopický obušek.

BEZ KOMENTÁŘE: Strážnící zachránili kotě z autaVideo: MP Praha

 
Článek

Začátkem prázdnin zachraňovali pražští strážníci z uzavřeného auta uprostřed horkých dnů tři psy, podobný případ na ně čekal i tento týden.

Když šli zkontrolovat vozidlo na parkovišti u zoologické zahrady, které mělo spuštěný alarm, všimli si uvnitř kotěte, které dezorientovaně naráželo hlavou do čelního skla a vydávalo skřeky.

Automobil měl mírně pootevřené okénko, v extrémně vysokých teplotách to však zvířeti příliš nemohlo. Podle obsluhy parkoviště byl vůz na přímém slunci více jak tři hodiny.

Na výzvy nereagoval

Policisté nejprve požádali zaměstnance zoologické zahrady, aby rozhlasem vyzvali majitele vozu k okamžitému dostavení se k vozidlu. Stav kočky se však rychle zhoršoval, a tak požádali o součinnost pracovnici úřadu, kolegy z odchytové služby i Policii ČR.

Protože se během následujících 45 minut majitel vozu nedostavil, pracovnice úřadu rozhodla, aby strážníci rozbili pomocí teleskopického obušku boční zadní okénko.

Majitel automobilu přišel na místo zhruba po dvaceti minutách od záchrany zvířete. Z důvodu jazykové bariéry odmítl vypovídat. Stejný den se dostavil na úřad, kde s ním byla celá věc projednána.

Pražská městská policie opětovně naléhavě vyzývá veřejnost, aby v rozpálených vozech nenechávali děti ani zvířata.

Reklama

Výběr článků

Načítám