Hlavní obsah

Čínský senior nezvládal přejít rušnou silnici, policista ho vzal na záda

Když policista Čchin Wej-ťie z čínského města Mien-jang, ležícího v provincii S’-čchuan, viděl seniora o holích, jak bojuje s přechodem přes šestiproudou silnici, na nic nečekal a vyrazil mu na pomoc. Ačkoliv měli chodci na semaforu už dávno červenou, strážník staříka popadl a přenesl ho na druhou stranu silnice na zádech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Incident zaznamenala v pondělí ráno dopravní kamera. Na záběrech je vidět, jak skupinka chodců přecházela šestiproudou silnici, přičemž senior o holích se v rámci krátkého intervalu, kdy na semaforu svítí zelená, stihl dostat sotva do půli cesty.

V ten moment si ho naštěstí všiml jeden z tamních policistů, který mu přispěchal na pomoc. Uprostřed provozu na nic nečekal, hodil muže na záda a rychle ho přenesl na druhou stranu silnice.

Okolní řidiči naštěstí vzali na seniora ohled a ochotně vyčkali, než ho strážník dostane do bezpečí.

Video zaznamenalo obrovský úspěch na čínských sociálních sítích, kde nápomocný policista sklízel samou chválu. „Policisté v Mien-jang jsou nejlepší! Všechna čest strážníkovi za to, že pomáhá starším lidem,“ napsal například jeden z komentujících.

Reklama

Výběr článků

Načítám