Hlavní obsah

Čínský milovník aut chtěl být pohřben ve svém oblíbeném voze, rodina mu vyhověla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jedné z vesnic v čínské provincii Che-pej se v pondělí odehrál velmi nevšední smuteční obřad. Nebožtík byl pohřben namísto v rakvi v jeho oblíbeném automobilu. Muž své přání uvedl v poslední vůli, a tak jeho rodině nezbývalo nic jiného než mu vyhovět.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo v rakvi pohřbili milovníka aut v HyundaiiVideo: AP

 
Článek

Nebožtík známý pouze pod příjmením Čchi byl velkým milovníkem aut, a tak se rozhodl, že až zemře, nechá se pohřbít v jeho oblíbeném voze Hyundai Sonata.

„Uvedl to v závěti. Bylo tam napsáno, že jeho tělo nepotřebuje rakev, ale že k těmto účelům bohatě postačí jeho auto. Miloval auta už od dob, kdy byl ještě dítě,“ vysvětlil serveru New Strait Times jeden z vesničanů.

Rodina byla posledním přáním zemřelého zaskočená, nakonec mu ale vyhověla. Na záběrech je tak vidět, jak bagr spouští stříbrné vozidlo s nebožtíkem na lanech do obrovského hrobu, přičemž někteří ze smutečních hostů pomáhají s tím, aby bylo auto umístěno do jámy správně.

Video se objevilo na čínských sociálních sítích, kde zaznamenalo více než milión zhlédnutí. „O tisíce let později ho najdou archeologové a řeknou: ‚Toto je starodávný dopravní prostředek - extrémně pomalý, který dokázal vyvinout maximální rychlost pouze 100 kilometrů v hodině‘,“ komentoval vtipně záběry jeden z uživatelů.

Auto bylo podle agentury AP zhruba deset let staré a jeho hodnota se v přepočtu pohybovala okolo 35 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám