Hlavní obsah

Číňanka si z lesa odnesla medvídě. Myslela si, že jde o opuštěné štěně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O záměnu mláděte medvěda ušatého se štěnětem se v roce 2009 postarala Tuan Šan-šanová z jedné z vesnic v čínské provincii Jün-nan. Že nejde o pejska, nýbrž o divokou šelmu, zjistila až poté, co medvěd vyrostl. Nyní se zvířete ujala tamní lesní správa, která se v nejbližší době pokusí a jeho navrácení do volné přírody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena si spletla medvěda se psemVideo: AP

 
Článek

Když Šan-šanová na malé roztomilé stvoření narazila, byla si jistá, že jde o štěně, které ztratilo matku. Společně se svou rodinou se tak rozhodla, že se o něj postará. „Choval se jako malý pejsek. Ať jsme šli kamkoliv, neustále nás následoval,“ svěřila se agentuře AP Číňanka.

Postupem času však medvěd rostl a členové rodiny začali zjišťovat, že je něco špatně. Po určité době si tak konečně uvědomili, že jejich domácím mazlíčkem není pes, nýbrž divoká šelma - medvěd ušatý.

Zoologické zahrady ho nechtěly

Náhle proto začali mít strach, že by jim zvíře mohlo ublížit, a raději ho umístili do klece. Mezitím oslovovali zoologické zahrady, zda by si medvěda nechtěly vzít k sobě. Žádná ze zoo však neprojevila zájem, neboť rodina nevlastnila potřebné oficiální dokumenty.

Nakonec se na nebohé zvíře přece jenom obrátilo štěstí, když otec Šan-šanové narazil na leták s kampaní na ochranu zvířat ve volné přírodě. Ihned zavolal lesní správě, která si pro medvěda přišla a v nejbližší době se mu pokusí pomoct s návratem do jeho přirozeného prostředí.

„Stal se součástí rodiny. Jsme si ale vědomi toho, že jde o divoké zvíře, které by mělo být navráceno do přírody. Nejprve jsme se báli, že by se o sebe nedokázal postarat. Nyní se ho však ujala lesní správa, která mu s tím pomůže,“ uzavřela Šan-šanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám