Hlavní obsah

Číňana po zásahu bleskem probodla dvoumetrová kovová tyč, jako zázrakem přežil

Sedmatřicetiletý čínský stavební dělník měl neuvěřitelné štěstí. Po zásahu bleskem totiž upadl na dvoumetrovou kovovou tyč, která ho zasáhla v oblasti slabin, projela celým trupem a vyjela až u ramene. Podle deníku Daily Mail se lékařům během úterní operace v provincii S’-čchuan podařilo předmět z těla bezpečně odstranit a muž je mimo ohrožení života.

Foto: Sichuan University/Weibo

Lékařům se naštěstí podařilo železnou tyč odstranit.

Článek

List Chengdu Business Daily informoval, že muž byl při stavebních pracích ve městě Čcheng-tu zasažen bleskem, což ho odmrštilo k tyči, jež se nacházela opodál. Ta podle lékařů projela celým trupem až do oblasti pravého ramene.

Muž, který si nepřál být jmenován, byl ihned převezen do nemocnice. Po celou dobu byl při vědomí. Rentgenové snímky ukázaly, že tyč muži prorazila bránici a způsobila mírné zranění na plicích. „Předmět projel prostorem mezi močovým měchýřem a střevy. Překvapilo mě, že v oblasti břicha nezasáhl žádnou tepnu,“ popsala lékařka Ma Linová.

Dvoumetrovou kovovou tyč, která měla průměr jeden centimetr, lékaři z těla odstranili během sedmihodinové operace. „Pacient měl obrovské štěstí. Tyč nepoškodila žádný z životně důležitých orgánů, ztráta krve nebyla výrazná a krevní oběh se zdá být v pořádku,“ řekla Linová. Pacient je nyní na jednotce intenzivní péče a podle nejnovějších zpráv se zotavuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám