Hlavní obsah

Číňan si spletl brzdu s plynem a proboural se zdí

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchung-Čching

Další nešikovný řidič, který by se raději měl vyhnout vícepodlažním parkovištím, se tentokrát předvedl v čínském městě Čchung-Čching. V prvním patře budovy parkoviště se mu podařilo splést si pedály, místo brzdy šlápl na plyn a nehoda byla na světě.

Foto: Profimedia.cz

Vozidlo viselo přední částí ven z budovy.

Článek

Řidič bílého kombíku čínské značky Haima vozidlem prorazil zeď a přední částí auta visel přímo do ulice. Muž, jehož jméno čínská média neuvedla, později přiznal: „Prostě jsem šlápl místo brzdy na plyn.“

Muž byl poté převezen do nemocnice, ale naštěstí on ani jeho spolujezdkyně nebyli zraněni, k čemuž zřejmě pomohly i airbagy, které se nárazem otevřely. Kontrola na alkohol u řidiče byla negativní.

Foto: Profimedia.cz

Pracovníci parkoviště uvedli, že muž řídící auto u nich parkuje často a je to jinak zkušený řidič.

Foto: Profimedia.cz

Lidé nevěřícně zírali a někteří se dokonce domnívali, že jde o natáčení filmu.

„Slyšel jsem dvě rány a vyběhl ven, kde jsem viděl, jak kus auta trčí ze zdi, přední kola se přitom stále točila. Ze začátku jsem si myslel, že je to součást nějakého natáčení filmu, ale pak mi došlo, že je to reálné,“ sdělil očitý svědek.

Foto: Profimedia.cz

Týmu osob se později podařilo zdemolované vozidlo dostat ze zdi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám