Hlavní obsah

Číňan prodal ledvinu, aby si mohl koupit iPhone. Teď je odkázán na lůžko

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číňan, známý pouze pod příjmením Wang, si zhruba před osmi lety usmyslel, že potřebuje držet krok s dobou. Tehdy 17letý mladík se proto rozhodl koupit si nejnovější iPhone. Aby si ho ovšem mohl dovolit, nechal si vyoperovat ledvinu a na černém trhu ji prodal. Touha být trendy se mu ale vymstila, protože je dnes připoután na lůžko, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Číňan si za ledvinu koupil iPhone 4 (na snímku). Ilustrační foto

Článek

Po iPhonu a iPadu toužil mladík tehdy tak zoufale, že se rozhodl k nebezpečné operaci na neautorizované klinice, k níž se dostal pomoci neznámých mužů z internetu. Na ní mu vyjmuli levou ledvinu, kterou následně za 22 000 jüanů (přes 72 000 korun) prodal na černém trhu. Mladík neztrácel ani vteřinu a ihned si vysněnou elektroniku zakoupil.

O jeho hloupém plánu neměl samozřejmě nikdo ani tušení, včetně rodičů, kteří ihned po jeho návratu domů zavolali policii, aby případ vyšetřila. Prostředníky, kteří operaci zařídili, ale také lékaře, kteří ji provedli, policisté nakonec našli. Viníky pak soud poslal za mříže.

Mladíkovo zdraví se ale kvůli operaci závratně zhoršovalo a dnes není Wang už schopen prakticky ani chůze. Je odkázán na lůžko a na péči rodiny. Jelikož mu selhala ledvina, potřebuje pravidelně podstupovat dialýzu. Kvůli potížím musel také upustit od plánových studií a žije podle všeho ze sociální podpory.

Produkty společnosti Apple patřily podle Daily Mailu jednu dobu k nejžádanější elektronice v Číně. Kvůli vysoké ceně ale byly mimo finanční možnosti velké části obyvatel. Šílenství kolem iPhonů v posledních letech ustalo, mimo jiné i kvůli domovské společnosti Huawei, jejíž smartphony se staly v Číně oblíbenějšími.

Reklama

Výběr článků

Načítám