Hlavní obsah

Čína zvolila miss plastické chirurgie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Čínské klání Miss Artificial Beauty o nejkrásnější dívku, která se v minulosti podrobila plastické chirurgii, vyhrála v sobotu dvaadvacetiletá dívka Feng Sienová pocházející ze severovýchodu země. Přiznala, že má za sebou již čtyři zkrášlující zákroky.

Foto: Vratislav Konečný

Dálnopisná ústředna

Článek

Sienová prozradila, že si nechala upravit oční víčka a tváře, odebrat tuk z břišní oblasti a aplikovat botoxové injekce. Mladá dívka doufá, že soutěž přispěje ke zboření předsudků o plastické chirurgii. Na svou krásu je navzdory umělým úpravám pyšná.

První vicemiss se stala stejně stará Zhang Shuangová, která se nechala operativně zkrášlit nejvíce - prý podstoupila více než deset operací. Mezi ně patří zákroky na očních víčkách, nose, uších, prsou a dalších partiích. Druhá vicemiss, Cheng Lili (22) ze Šanghaje, má "jen" šest plastik, mimo jiné se nechala přeoperovat nos a ňadra.

Nejstarší kandidátkou byla 62letá Liu Yulanová, která se publiku představila takřka bez jediné vrásky v obličeji. "Plastická chirurgie by neměla být jen pro mladé," řekla. Jiná kráska, Liu Yiaojingová (22) se zase jen pár dnů před konkurzem přiznala, že ještě před třemi lety byla mužem. "Krása je snem každého z nás," podotkla.

Finále se zúčastnilo dvacet dívek a žen ve věku od 17 do 62. Vítězka získala ceny v hodnotě v přepočtu 150 tisíc korun, mezi dary byly šperky či návštěva estetického salónku v Japonsku.

Pořadatelé nezvyklé soutěže miss uspořádali jako protiváhu tradičních klání krásy. Zároveň reagovali na vyřazení dívky, která letos v květnu byla vyřazena, protože podstoupila plastickou chirurgii.

Tato soutěž je důkazem, že čínské ženy kladou na krásu a vzhled větší důraz. Ve velkých městech se daří plastickým zákrokům, které podstupují nejen dámy, ale stále častěji také muži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám