Hlavní obsah

Chtěla zvýšit sexuální libido, místo toho je po smrti

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K nešťastné události došlo v průběhu května letošního roku ve skotském městě Arbroath. Nejmenovaná žena vypila lahvičku chemické látky známé jako „poppers”, která má při inhalaci zvyšovat libido. Žena však celou lahvičku vypila a následně zemřela. V těchto dnech o tom informovala policie ve své zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvě lahvičky volně prodejné chemikálie s názvem XL Gold zakoupil v obchodě nejmenovaný muž. Následně je přinesl domů, kde je nabídl své partnerce. Ta ve snaze zvýšit svoje sexuální libido obě lahvičky vypila a následně zemřela.

„Poppers” se používá jako afrodiziakum, i když v obchodech bývá prodáváno jako osvěžovač vzduchu nebo čisticí prostředek. Po inhalaci se dostavují krátkodobé příjemné pocity tepla, malátnost a zrychlený tep. Přípravek ale poškozuje nosní sliznici a v případě pozření je životu nebezpečný.

Policie nyní zjišťuje možnost, že konkrétní lahvičky, které ženu usmrtily, byly prodávány v sekci s alkoholem, a řeší se, zda obchod není nějakým způsobem za smrt ženy zodpovědný. Provozovatel obchodu Mohammed Naseem však takovou možnost rázně vylučuje.

Poslední slova před hloupou smrtí: Hádám, že tohle už znovu dělat nebudu

Koktejl

„Majitel tvrdí, že na lahvičkách je jasně uvedeno, že jejich obsah není určen ke konzumaci. Na lahvičkách jsou symboly, které jsou běžné pro chemikálie. Připustil však, že toho dne byly lahvičky vybaleny na pokladně místo běžného umístění, což mohlo být matoucí,” uvedla zpráva.

„Majitel obchodu je ze smrti zákaznice velmi rozrušený, podle mého názoru ale nemůže být obchod zodpovědný za smrt, která nastala v důsledku něčího rozhodnutí. V obchodě máte šampóny na vlasy a další produkty, které taky nejsou určeny k tomu, abyste je vypili, přitom se běžně prodávají. Každopádně se jedná o velkou tragédii,” uvedla právní zástupkyně Janet Hoodová, jež se specializuje na spotřebitelské spory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám