Hlavní obsah

Chtěla porazit navigaci, místo toho zabila přítele

Novinky, nčs

Ke dvěma a půl letům za mřížemi byla minulý týden odsouzena jednadvacetiletá těhotná Britka Megan Wagstaffová. Ta loni v březnu zavinila smrt svého přítele, když havarovala při riskantní jízdě autem. Podle soudu „závodila“ s navigací a chtěla dorazit do cíle za zlomek času. Nakonec ale nedorazila vůbec, informoval server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Řidička závodila s navigací. Ilustrační foto.

Článek

K nehodě došlo na konci března loňského roku u města Atherstone v hrabství Warwickshire. Wagstaffová ve svém Seatu Ibiza vezla hodinu po půlnoci stejně starého přítele Harryho Jenkse a kamarádku Poppy Danielsovou.

Podle soudu mohla za nehodu soutěživost řidičky, která i přes varování spolujezdců řídila velmi riskantně, aby „porazila“ čas navigace. Mobilní aplikace Waze ukazovala do cíle 25 minut. Wagstaffová se však rozhodla být na místě do 10 minut.

Při průjezdu zatáčkou v nepříznivém počasí však nezvládla ve vysoké rychlosti řízení a narazila autem do stromu. Jenks byl na místě mrtvý, Danielsová utrpěla těžká zranění včetně krvácení do mozku, nakonec ale přežila.

Německá rodina ztratila obytný přívěs za jízdy, ničeho si nevšimla

Evropa

Řidička svoji vinu u soudu nejdříve popírala a tvrdila, že jela rychlostí maximálně 50 kilometrů v hodině, a odmítla podíl na smrti svého tehdejšího přítele. To však nebyla pravda, soud ji prohlásil vinnou a poslal vyučenou kadeřnici na dva a půl roku do vězení. Šest let a tři měsíce navíc bude bez řidičského průkazu.

Těhotenství trest nezmírnilo

Soud neobměkčil ani fakt, že Wagstaffová v současné době čeká se svým aktuálním přítelem dítě. To má přijít na svět v září, tedy v době, kdy už si bude mladá žena odpykávat trest.

„Jsem ráda, že je těhotná. Pokud jí to dítě vezmou, alespoň pozná, jaké to je. Nikdy ale nezažije takovou bolest, jakou nám způsobila. Ona bude za nějaký čas na svobodě, ale nám už syna nikdo nevrátí,“ uvedla u soudu 53letá matka usmrceného Jenkse.

„Pokud není auto řízeno opatrně, stává se smrtící zbraní. Byla jste příliš sebevědomá na silnici, kterou jste dobře znala, a ignorovala jste varování vašich spolujezdců. Je navíc politováníhodné, že jste nejdříve nemluvila pravdu o tom, jakou rychlostí jste jela,“ zdůvodnil rozsudek soudce Anthony Potter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám