Hlavní obsah

Chtěla dětem ve školce udělat radost, ukradla pro ně 80 hraček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přibližně 80 mluvících figurek pro děti postupně nakradla vychovatelka ze školky v bavorském městě Donauwörth v místní drogerii. Chtěla tak dětem udělat radost, uvedla podle agentury DPA policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jedenatřicetiletá žena podle DPA patrně není ideálním morálním vzorem pro předškolní děti, ačkoli mluvící hračky dávala právě jim.

Jde o figurky na baterky. Postavičky představují známé hrdiny z animovaných seriálů a dokážou vyprávět příběhy, takže vlastně plní úlohu dětských audioknih. Žena byla při činu dopadena ve středu.

Lotyšští zloději unesli krůtu ze zoo a popíjeli s ní na pláži

Koktejl

Právě vyndala figurky z balení, schovala je a krabici opět vrátila do regálu. Podle dosavadních zjištění od počátku listopadu ukradla na 80 postaviček v celkové hodnotě 1260 eur (přes 33 tisíc korun).

Všechny ukradené hračky policie našla ve školce, v níž vychovatelka pracovala, a zabavila je. „Chtěla dětem udělat radost,“ řekl policejní mluvčí. „Bohužel jim musíme tu radost zkazit,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám