Hlavní obsah

Chtěl, aby mu našli ukradené auto. Policistům řekl, že v něm byl postižený chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odcizení auta není rozhodně příjemná záležitost a každý, komu se to někdy stalo, ví, že pátrání po vozidle je běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem. Myslel si to i třiatřicetiletý James Reyes z New Yorku, který byl v neděli zadržen. Aby celou záležitost urychlil, vymyslel si totiž, že v jeho ukradeném vozem seděl sedmiletý chlapec s Downovým syndromem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté v newyorské čtvrti Queens byli v neděli po šesté hodině večer na nohou a všichni usilovně pátrali po červeném Fordu Mustang. Po čtyřech hodinách byl vůz nalezen prázdný před opuštěným domem necelý kilometr od místa, kde bylo ukradeno.

Po chlapci, který měl být v autě v době krádeže nebylo ani vidu, ani slechu. Jak uvedl americký bulvární server New York Post, který o případu informoval, byl o půl hodiny později zatčen sedmnáctiletý mladík podezřelý z krádeže.

Když byl dotazován na chlapce, měl odvětit policistům, že naprosto netuší, o jakém chlapci mluví. Když policisté znovu vyslýchali Reyese, přiznal se, že si celou záležitost s chlapcem vymyslel. „Řekl, že chtěl, aby našli jeho auto rychleji,“ uvedl pro New York Post zdroj obeznámený s vyšetřováním.

V Moskvě našli auto, které před lety ukradli v Česku

AutoMoto

Reyes byl následně obviněn z falešného nahlášení zločinu, což může soud ohodnotit jako přestupek nebo trestný čin. Mladík byl propuštěn a předán rodičům a nebyl z ničeho obviněn. Policie neuvedla proč, New York Post spekuluje, že se mladík ke krádeži nepřiznal a Reyesova výpověď byla vyhodnocena jako nevěrohodná.

Reklama

Výběr článků

Načítám