Hlavní obsah

Christopher Reeve se vrací k Supermanovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Christopher Reeve, kterého v osmdesátých letech proslavila role Supermana, se opět vrátí k příběhu o muži s nadpřirozenými schopnostmi. Herec, jenž po úrazu v roce 1995 zůstal nehybný od krku dolů, přislíbil účinkování v jedné z epizod amerického seriálu Smallville pojednávajícím o mládí Supermana Clarka Kenta.

Foto: QS FOT© - Jan Dvořák

Návštěvníci akce street art jam.

Článek

 Reeve si v seriálu podle informací serveru E!Online zahraje vědce, který pomůže Clarku Kentovi nahlédnout do jeho mimořádného osudu. Natáčení dílu by mělo být přesunuto z Vancouveru do New Yorku, kvůli lepší dostupnosti pro padesátiletého Reeva. Mluvčí společnosti Warner Bros Paul McGuire uvedl, že epizoda s Reevem by se měla v USA vysílat už koncem února.

Ve prospěch ochrnutých

Součástí Reeveho kontraktu je i úprava závěrečných titulků u příslušného dílu. Společnost Warner Bros se zavázala v nich uvést poznámku o nadaci Christopher Reeve Paralysis Foundation, která pracuje ve prospěch paralyzovaných lidí. Reeve je v této oblasti velmi aktivní. V roce 2001 dokonce dostal od americké vlády dva milióny dolarů jako příspěvek na vybudování nového speciálního zařízení The Christopher and Dana Reeve Paralysis Centre v New Jersey, které by mělo postiženým nabídnout knihovnu, přístup k internetu a další služby. Reeve ochrnul v roce 1995 po pádu z koně. Přestože až dosud mohl pohnout pouze hlavou, nevzdává se a tvrdě cvičí a rehabilituje. Před nedávnem se v novinách objevily optimistické zprávy o tom, že se mu podařilo pohnout prsty u ruky a palci na nohou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám