Hlavní obsah

Chrám těla? Polské fitko našlo způsob, jak obejít vládní opatření

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fitness centrum v polském Krakově přišlo s vynalézavým způsobem, jak zůstat otevřené i přes vládní nařízení. Protože v silně katolické zemi se nadále může chodit k bohoslužbám, označilo vedení posilovny skupinové lekce za „náboženská setkání členů církve zdravého těla“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Informaci o změně z posilovny na církev oznámilo vedení Atlantis Sports klubu na Facebooku, píše server The Straits Times. „Těžko se vám tomu věří? V dnešním světě je možné vše,“ píše se v sobotním příspěvku. Manažerka Marta Jamrózová zároveň doplnila, že samotné prostory fitness centra jsou nyní obchodem zvaným Atlantic Store a návštěvníci si mají přijít vyzkoušet posilovací stroje a další vybavení.

Obejít vládní nařízení, které v Polsku uzavírá sportoviště, tedy i fitness centra nebo plavecké bazény, chce Jamrózová proto, že je prý neopodstatněné a mnoho lidí může přijít o práci. „Když jsme se dozvěděli o plánech vlády, nikdo tomu nechtěl věřit. Pokud někdo nechce jít do klubu, nepůjde. Tak proč zavírat místa, kde jde lidem o jejich zdraví a kondici a která dodržují veškerá hygienická pravidla?“ ptá se manažerka posilovny.

Koronavirus neexistuje, myslel si populární svalovec. Nakazil se a zemřel

Koronavirus

Dodala, že aktuálně nebojuje jen za zdraví, ale také za přežití a práci, cituje ji server LadBible. Jamrózová zároveň vyzvala ostatní, zda by se k jejímu boji neměli rovněž připojit, místo toho, aby fitness centrum za obcházení pravidel nahlásili.

Je to sobecké, míní ministr

Polský ministr zdravotnictví Adam Niedzielski uvedl, že podobné chování je důkazem extrémního sobectví. „Jsem zděšen nedostatkem zodpovědnosti lidí, kteří se snaží překonat sami sebe, aby obešli existující restrikce. Neškodíte jen sobě, ale i ostatním, a obzvláště těm, kteří jsou rizikoví,“ napsal v příspěvku na Twitteru.

V Polsku o víkendu vstoupilo v platnost mnoho omezení. Restaurace například musejí zavírat brzy, zatímco svatby jsou zcela zakázány. Druhé stupně základních škol musely ve Varšavě a dalších rizikových oblastech přejít na distanční výuku. Výjimku mají právě bohoslužby v kostele, ačkoli i pro ně existují limity a účastníci musejí mít roušky.

Polský premiér Morawiecki míří do karantény

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám