Hlavní obsah

Chodkyně na křídlech dvouplošníků opět na scéně. V 93 letech udivuje svět

Betty Bromageová z britského Cheltenhamu miluje adrenalinové zážitky a je neuvěřitelně vitální. Své 93. narozeniny oslavila ve stylu, na který by si netroufli ani o dekády mladší lidé. A to na křídle dvouplošníku, po kterém rovnou přešla.

Foto: AP

Na křídle letadla slavila narozeniny už popáté.

Článek

Málokdo by věřil tomu, že před čtvrtstoletím byla adrenalinová babička Betty Bromageová upoutána na invalidní vozík, ale skutečně tomu tak bylo. K aktivnímu životu se dostala až po smrti svého manžela, kdy se rozhodla, že je třeba si vyzkoušet celou řadu adrenalinových sportů.

Devadesátiletá stařenka oslavila narozeniny na křídle letadla

Koktejl

Ve známost veřejnosti vstoupila ve svých 90 letech, kdy kulaté narozeniny oslavila na křídle dvouplošníku (zatím bez přecházení) a projela se v té době na nejrychlejší ziplinové dráze Evropy ve velšském parku Snowdonia.

Už tehdy při svých odvážných kouscích vybírala peníze na charitu, a to konkrétně na domov důchodců v Cheltenhamu, kde žije. I letos se rozhodla, že její odvaha poslouží dobré věci. Tentokrát se však vybírala peníze pro domov důchodců v Leckhamptonu, kde žije její snacha.

„Moc toho nezmůžu, ale alespoň k něčemu jsem ještě užitečná. Celý život se snažím pomáhat lidem, tak jsem ráda, že to mohu udělat i teď,“ komentovala pro BBC svůj odvážný kousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám