Hlavní obsah

Chlapec tvrdí že je dívka, rodiče bojují, aby mohl chodit na dámské wc

Novinky, vrb
Fountain

Šestiletý Coy Mathis z města Fountain v Coloradu se narodil jako chlapec, ale už v 18ti měsících dával světu najevo, že se cítí být dívkou. Lékaři u něj v té době zjistili vrozenou dispozici - transsexualitu, což je stav nesouladu mezi psychickým a tělesným pohlavím.

Chlapec tvrdí že je dívka, rodiče bojují, aby mohl chodit na dámské wc

 
Článek

V šesti letech Coy opravdu vypadá a obléká se jako dívka. Jeho rodiče jsou s tím smířeni a odhodláni své dítě podporovat a nepotlačovat v něm jeho přirozenou touhu, která je evidentně velmi intenzivní.

„Zatímco si jeho bráška hraje s typickými klukovskými hračkami, jeho nejoblíbenějšími jsou panenky. Už ve čtyřech letech za námi chodil a říkal, jestli s ním půjdeme k panu doktorovi, že s jeho tělem není něco v pořádku,“ říká jeho matka Kathryn.

Problém však nastal na základní škole, kde Coy dostal přísný zákaz používání dívčích toalet, kam pochopitelně intuitivně chodil. Podle slov vedení školy má taková situace demoralizující dopad na ostatní spolužáky a je to velmi pohoršující.

Rodiče proto ve spolupráci s TLDEF, organizací bojující za práva transsexuálů, podávají na školu stížnost za diskriminační chování.

„Coy se psychicky cítí být dívkou, nemůže za to, že se bohužel narodil v protipolové tělesné schránce. Lidé se nesmí dívat na formu, ale na obsah, to je to zásadní,“ zdůrazňují rodiče dívky uvězněné v chlapeckém těle.

Reklama

Výběr článků

Načítám