Hlavní obsah

Chcete na WC dostat bonbón? Jeďte metrem do Kobylis za paní Jaroslavou

Novinky, Kristýna Léblová
Praha

Řada veřejných toalet nepůsobí zrovna příjemně. Přesto existují zaměstnanci, kteří se rozhodli, že z WC udělají přívětivější místo. Jako paní Jaroslava Dolejšová, která se stará o toalety u metra Kobylisy. Za službu zákazníci zaplatí pět korun a ještě dostanou bonbón nebo čokoládu.

Veřejné toalety v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Když paní Jaroslava přišla o práci v domě, který léta uklízela, naskytla se jí příležitost starat se o veřejné toalety na stanici pražského metra Kobylisy. Jenže první pohled byl téměř žalostný. „Byli tu lidé, co kouřili a to já nesnáším, bylo to začouzený... ani dneska to nevypadá, jak má, to chce čas,“ říká třiašedesátiletá uklízečka s tím, že musela tehdy i vymalovat zdi.

Kromě krásně čistých a voňavých toalet si ale pro návštěvníky přichystala paní Jaroslava i dobroty. Na cestu dostávají bonbony, někdy i čokolády. „Hlavně děti jsou nadšené, ty se sem těší,“ směje se.

Ukradnou i umělé květiny

Nejvíce paní Dolejšovou rozčilují zloději. Lidé prý vezmou všechno, od toaletních papírů, po dezinfekční kuličky nebo umělé i živé květiny. Feťáky a bezdomovce už prý pozná a k sobě je nepouští.

Díky milé povaze se paní Dolejšová stala v okolí známou. Dostává prý pracovní nabídky skoro každý týden, ale zatím je v Kobylisích spokojena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám