Hlavní obsah

Chantal vzala pod patronát homosexuály

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO/PRAHA

Patronkou českých gayů a lesbiček se na několik dnů stala herečka Chantal Poullain-Polívková. Převzala totiž záštitu nad letošním filmovým festivalem Mezipatra, který v pátek začal v Brně a o týden později se přesune také do Prahy.

Foto: Milan Baxa

Chytrý zásahový oblek smartPRO je v současné době tím nejlepším, co bylo doposud vyvinuto a vyrobeno v oboru nositelných technologií pro hasiče.

Článek

"Mezi mé blízké přátele totiž patří i homosexuálové, s nimiž si výborně rozumím a mám je moc ráda," uvedla herečka a dodala, že se cítí jako patronka homosexuálů výborně.

Sedmačtyřicetiletá francouzská rodačka, známá například z filmů Šašek a královna nebo Král Ubu, si povzdechla nad tím, že česká společnost ještě stále není vůči homosexuální komunitě spravedlivá a slušná.  

I homosexuální láska zůstává láskou

"Homosexualita není nemoc, anomálie nebo dokonce zvrácenost. Nikdy bych nikoho neodsoudila za to, že je homosexuál. Útočit na někoho jen proto, že dokáže milovat člověka stejného pohlaví, mi připadá smutné a hlavně netolerantní," míní.

Matka čtrnáctiletého Vladimíra zdůrazňuje, že by nikomu nemělo být upíráno právo na vzájemnou lásku a toleranci.

"Věřím, že snad lidé brzy pochopí odlišnost těch, kteří se vymykají jedné z takzvaných norem. Když jde o lásku, je jedno, kdo koho miluje, ať už muž ženu, muž muže či žena ženu, pořád se totiž jedná o lásku, nikdo se za to nemá stydět ani se s tím schovávat," dodala herečka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám