Hlavní obsah

Český chlapec našel vzkaz v láhvi. Dva roky se učil anglicky, aby mohl odepsat

Novinky, Jakub Kynčl

Když tři malé děti z Velké Británie posílaly v roce 2011 během dovolené na pobřeží hrabství Yorkshire vzkazy v láhvi, snad ani nevěřily, že se kdy dočkají odpovědi. Ještě téhož roku objevil jeden ze vzkazů tehdy desetiletý Čech Gabriel Fabian, který byl na dovolené v Dánsku. Odepsal až nyní na konci června. Dva roky se totiž učil anglicky, aby mohl odpovědět.

Foto: Profimedia.cz

Děti si musely na odpověď počkat, český hoch ale nakonec odepsal.

Článek

Lilly-May Tingleová a sourozenci Eden a Tommy Shearmanovi odeslali své tři láhve z britského Bridlingtonu 22. května 2011. Ve vzkazu byla e-mailová adresa a mince. Když dostali koncem června e-mail od českého chlapce, který jednu z láhví našel na pláži nedaleko městečka Blokhus, nechtěli věřit vlastním očím.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

„Před dvěma roky jsem byl na dovolené v Dánsku. Čistil jsem se svojí mamkou pláž. Bylo tam hodně odpadků, ale mimo jiné jsme našli také láhev se vzkazem uvnitř. Tehdy jsem neuměl anglicky, a tak jsem vám nemohl odepsat. Pak jsem ale začal studovat v mezinárodní škole a anglicky se naučil,” psal chlapec ve svém e-mailu.

„Mám malou sestru Anniku, které jsou tři roky. Možná bychom mohli zůstat v kontaktu, ne? Mám opravdu rád Londýn a celou Anglii. Jednou jsem tam byl na školním výletě a opravdu se mi tam líbilo,” napsal podle britského deníku Metro 12letý Čech.

Chtěli jen zabavit děti

Deborah Picklesová, teta Edena a Tommyho, byla z odpovědi nadšená o to více, že Eden plánuje zůstat s Gabrielem v kontaktu.

„Opravdu jsme z toho byli všichni paf. S manželem Andrewem jsme na posílání vzkazů v láhvi přišli jen díky tomu, že jsme chtěli děti na odpoledne zabavit. A když se dva roky nic nestalo, říkali jsme si, že to prostě nevyšlo. Ale teď ten chlapec napsal opravdu krásný e-mail. Eden mu plánuje odepsat. Zatím ještě nejsou žádné plány na společné setkání, ale kdo ví, co bude...,” dodala teta chlapců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám