Hlavní obsah

Českou Missis je trojnásobná maminka Veronika Bílská

Právo, Miroslav Homola
Karlovy Vary

Vítězstvím Veroniky Bílské (34) z Mírové u Karlových Varů skončilo české finále soutěže o nejsympatičtější maminku s dítětem Missis, která sobotním kláním v divadle v Mariánských Lázních vstoupila už do 21. ročníku. Maminka tří dětí, která je profesí produkční, ovšem v současnosti je na mateřské dovolené, přiznala po korunovaci, že udělala dobře, když podlehla naléhání osmiletého syna Lukáše a manžela, kteří ji k přihlášení do soutěže přemluvili.

Českou Missis je Veronika BílskáVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Byl to Lukáškův nápad, staršího desetiletého něco takového nepřitahuje a nejmladší dcerka má dva roky, takže si dokážete představit, že příprava byla v běžném domácím zapojení pro všechny dost náročná,“ řekla Právu po korunovaci paní Veronika. Zároveň dodala, že soutěž brala jako příjemnou hru, při níž se dost bavila.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vítěznou maminku korunovali předseda poroty sexuolog Jaroslav Zvěřina se senátorem Zdeňkem Škromachem a Rudolfem Kozákem zástupcem ředitele komunikace ze Severočeských dolů.

Nebyla však sama, kdo se dokázal v divadle výborně bavit. Při své premiéře jako předseda poroty totiž všechny - účinkující i publikum - překvapil známý sexuolog, psycholog a pedagog Jaroslav Zvěřina, který předvedl s houslemi imaginární hudební vystoupení, ve kterém mu s klávesy sekundoval senátor Zdeněk Škromach.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Jednou z disciplín, která maminky překvapila, bylo malování obrázků, kdy mámy měly poznat výtvor svého dítěte. Ne vždy se to podařilo.

„Maminka je cosi víc než žena a jsem moc rád, že tady vidím při tak milé soutěži maminky s dětmi, protože dětí ubývá a mne vážně znepokojuje nízká porodnost v poslední době,“ uvedl Zvěřina. Jeho „hudební kolega“ Škromach zase vysvětlil, že se baví i díky tomu, že ho netrápí příliš osobní předvolební starosti. „Nikam nekandiduji, tak mám celkem čistou hlavu a užívám si to,“ poznamenal senátor.

Vystoupení senátora Škromacha a sexuologa Zveřiny všechny pobavilo.Video: Miroslav Homola, Právo

Druhé místo obsadila Lenka Kratochvílová s dcerou Kateřinou ze Sedlčan a korunku za třetí místo získala Gabriela Veselá s Lukášem z Loun.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Druhé místo obsadila Lenka Kratochvílová s dcerou Kateřinou ze Sedlčan (na fotce nejmenší) a korunku za třetí místo získala Gabriela Veselá s Lukášem z Loun.

Soutěž s výrazným charitativním podtextem přinesla celkem 56 081 korun. Celostátní finále, kde se kromě vítězek z Čech ukážou i nejhezčí maminky ze Slezska a Moravy, se uskuteční v únoru příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám