Hlavní obsah

Česko slaví, první Česko Slovenskou SuperStar je Martin Chodúr

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Historicky první Česko Slovenskou SuperStar se stal favorit soutěže Martin Chodúr (19). Porazil svého soupeře a idola náctiletých dívek Mira Šmajdu (21) a odnáší si sto tisíc eur. A to ho původně nechtěla porota pustit po prvním castingu ani do druhého kola.

Superstar: vítězem je ChodúrVideo: ČTK

 
Článek

"No, no, no," řekla Dara Rolins po jeho první písni. Pustit ho nechtěla ani Marta Jandová. Až po druhé písni od Franka Sinatry změnily rozhodnutí. "Divadlo si ještě zasloužíš a uvidíme co dál," řekl Pavol Habera. Zpívá staře, shodli se porotci.

"Martine, ze všech věcí, které nám u tebe přišly směšné, jsi udělal přednost," řekla Dara Rolins. "Jsem strašně ráda, že jsme tě nevyhodili z castingu," dodala Marta Jandová po první písni Heard It Through the Grapevine od Marvina Gayeho, kterou ve finále Martin uvedl. 

Velké superfinále zahájil Miro Šmajda písní Watch Over You od Alter Bridge. A porota ve složení Dara Rolins, Pavol Habera, Ondřej Hejma a Marta Jandová pěla chválu. Kritika mířila jen na intonaci ve vyšších polohách. "Milý Šmajdo, píseň ti sedla jako prdel na hrnec. Milióny diváků brečely jako želvy," komentoval výkon Ondřej Hejma.

V druhé písni se Chodúr i Šmajda předvedli s vánočními hity. Šmajda s Last Christmas od Wham! a Chodúr s White Christmas od Franka Sinatry. Porota opět pěla chválu, malou kritiku za zpěv v češtině si ale odnesl od Pavola Habery Martin.

Poté porota vyhlásila vedlejší ceny soutěže. Cenu za nejlepší úsměv si odnesl Thomas Puskailer, nejlepší image mají Dara Rolins a Marta Jandová, vítězem hvězdné pěchoty v kategorii největší úlet se stal Ivan Kandráč, který zazpíval píseň Colu, pijeme colu od Michala Davida.

Boj o titul první Česko Slovenské SuperStar zakončili písněmi, které se jim v soutěži nejvíce povedly. Šmajda s písní Karla Gotta C'est la vie a Chodúr vsadil na Supreme od Robbieho Williamse. "Bude z tebe velká hvězda," komentovala Dara Rolins výkon Mira Šmajdy.

"Bylo by fajn tě přihlásit do StarDance, určitě bys vyhrál," komentovala zase kuriózní taneční výkon Martina Chodúra Marta Jandová.

Přesně v 22:41 ukončil Leoš Mareš hlasování. Oba finalisty pozval na pódium. Porotci Rolins, Hejma a Habera se shodli jednomyslně, SuperStar by měl vyhrát Martin Chodúr. "Měl by vyhrát Martin Šmajda," spojila dohromady jména obou finalistů Marta Jandová, načež Mareš dodal, že zároveň by mohl vyhrát též Miro Chodúr.

Předpovědi porotců se nakonec vyplnily a Martin Chodúr může slavit.

Foto: Peiger Marián, ČTK

Martin Chodúr (uprostřed) pár vteřin po oznámení verdiktu. Vlevo poražený Miroslav Šmajda.

FOTO: Peiger Marián, ČTK

Reklama

Výběr článků

Načítám