Hlavní obsah

Celník dal cestujícímu na tokijském letišti do kufru marihuanu

Novinky, jky, The Times
TOKIO

Nic netušící pasažér, který letěl přes tokijské letiště Narita opustil letiště se 142 gramy marihuany, které mu do kufru přidal jeden z celníků. Drogu umístil do postranní kapsy jednoho ze zavazadel, aby měl cvičený pes na letišti trochu tréninku. Ten ovšem drogu nevyčuchal a celník zapomněl, do jakého kufru drogu dal.

Článek

Zapomnětlivý celník umístil balíček s marihuanou do postranní kapsy náhodně vybraného černého zavazadla na jednom ze zámořských letů. Jenže čich čtyřnohého hledače drog selhal a paměť celníka stejně tak. Ani jeden z nich nebyl schopen drogu znovu objevit, a tak neznámý cestovatel odletěl s taškou o 142 gramů těžší.

"Pes drogu nemohl nalézt a celník zapomněl, do jaké tašky drogu dal," řekla mluvčí tamějšího celního oddělení. Prý navíc nešlo o obvyklé cvičení. Použití zavazadel cestujících pro tento účel je ovšem striktně zakázané.

Cestující mohl mít obrovské potíže v cílové destinaci

Osmatřicetiletý celník, jehož jméno nebylo zveřejněno, prý chtěl vylepšit schopnosti služebního psa. Chyba ovšem mohla neznámému člověku způsobit obrovské potíže, to kdyby drogu vyčuchal jiný pes na cílovém letišti.

Čtenáři internetového serveru deníku Times shodně doufají, že cestující neletěl do Kataru či jiné arabské země, následky by totiž mohly být doopravdy vážné.

Marihuana je v Japonsku velmi drahá

Celník byl pokárán šéfem celního oddělení. "Jde o extrémně politováníhodnou situaci. Chtěl bych se hluboce omluvit," řekl vedoucí celníků.

Zmizelá marihuana dosahuje na japonských ulicích ceny miliónu jenů, tedy asi 150 tisíc korun. Droga byla v kovové krabičce zabalená do novin. Japonsko striktně zakazuje jak měkké, tak i tvrdé drogy. Do vězení zde směřují lidé i za držení malého množství marihuany.

Anketa

Zasloužil by si celník tvrdší trest?
ano, ohrozil cestujícího
84,5 %
nevím, něco takového se může stát
5,8 %
ne, pokárání stačí
9,7 %
Celkem hlasovalo 762 čtenářů.

Reklama

Související články

Mrskající se papoušci prozradili pašeračku

Pětatřicetiletá Ruska Denisa Mrazovová se pokoušela propašovat do země devět vzácných papoušků. Když procházela celní kontrolou, celníci šli téměř najisto,...

Výběr článků

Načítám