Hlavní obsah

Čeká místo lidí ve frontách, brigáda je to slušná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S prozíravým nápadem přišel jistý Angličan Freddie Beckitt, který si podle vlastních slov občas vydělá až 160 liber denně (4700 korun) tím, že čeká místo lidí ve frontách. Důležitá je přitom především trpělivost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Freddie pochází z Londýna a na čekání ve frontách je tak poměrně zvyklý. Jeho klientela je různorodá. Od zaneprázdněných mladých rodin až po důchodce. Někdy jeho práce není žádný med, a to zejména když mrzne nebo je naopak úmorné vedro.

Právě v létě má Freddie, který si v průměru vydělá 20 liber za hodinu (585 korun), nejvíc práce. Konají se nejrůznější festivaly či výstavy, na které lidé chtějí vyzvednout vstupenky. „Dělám taky velké vánoční fronty na dárky,” vysvětluje jedenatřicetiletý Angličan.

I zrzci si zaslouží ochranu, v Británii bojují aktivisté za jejich práva

Koktejl

Kromě stání ve frontách nabízí na internetu svým klientům hlídání domácích mazlíčků, pomoc při stěhování, zahradnické práce či vyřizování nejrůznějších pochůzek, uvedl server The Sun.

„Řekl bych, že si asi nemůžu účtovat si víc než dvacet liber za hodinu, ale zase nepotřebujete v podstatě žádnou zručnost. Chce to mít jen dostatek trpělivosti a pak je to nejsnadnější práce na světě,” říká Freddie.

Navzdory tomu, že jeho kalendář se plní dost rychle, o práci na plný úvazek se nejedná, v málokteré frontě totiž Freddie stráví více hodin. I tak si ale vede dobře, o čemž svědčí pozitivní reference od zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám