Hlavní obsah

Catherine Deneuveová se zastala Kate Mossové

LONDÝN

Francouzská herečka Catherine Deneuveová se ve čtvrtek zastala britské topmodelky Kate Mossové, která se stala středem pozornosti kvůli užívání kokainu. Stálo ji to ztrátu lukrativních smluv. Deneuveová to nechápe, domnívá se, že braní drog je osobní záležitost, která se týká výhradně modelky. Mossová se přitom za fetování už omluvila.

Článek

"Je to skvělá modelka, jedna z nejlepších na světě, jestli zničí svůj život, týká se to jen jí," uvedla pro britskou televizi Deneuveová, která v minulosti byla tváří firmy Chanel pro parfém No. 5. Podle ní si Mossová může se svým tělem dělat, co chce. "Její fetování prý nemá co do činění s prací."

S Mossovou (31) se rozhodly vypovědět smlouvy firmy HM a Burberry. Chanel chce nechat vypršet současnou smlouvu, kterou již neobnoví. Další firmy, například Rimmel, své kroky zvažují.

"Společnost Rimmel je šokována obviněním, které se objevilo v tisku. Její smlouvu právě přehodnocujeme," uvádí se v tiskovém prohlášení Rimmelu.

Aféru kolem Mossové rozpoutal britský list The Mirror, který otiskl fotky, na nichž modelka v nahrávacím londýnském studiu šňupe. Později vydal list Sun snímky z party, které se Mossová účastnila a kde se rovněž drogy zjevně užívaly. O záležitost se nyní zajímá také Scotland Yard.

Deneuveová obvinila tisk, že případ modelku zveličuje. Podle ní by se ve Francii nemohlo nic podobného stát. "Novináři vědí, že se Mossová zabíjí, opravdu ničí podstatnou část své práce," uvedla jednašedesátiletá herečka.

Mossová se za své chování omluvila. "Chci se omluvit všem, které jsem svým jednáním zklamala. Mé chování zasáhlo mou rodinu, mé přátele, mé spolupracovníky, mé profesionální partnery a ostatní," napsala v prohlášení modelka. "Za své chování ponesu plnou zodpovědnost," doplnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Kate Mossová přiznala závislost na kokainu

Britská topmodelka Kate Mossová veřejně přiznala, že užívala drogu kokain. Je jí to prý líto, oznámila v sobotu Liv Asarnojová, tisková manažerka švédské módní...

Kate Mossová kvůli drogám přišla o kontrakt

Britská modelka Kate Mossová nakonec přeci jen doplatila na svou zkušenost s kokainem. Mezinárodní módní dům H&M v úterý vydal oznámení, v němž informoval...

Výběr článků

Načítám