Hlavní obsah

Meghan prezidentkou? Zdroje tvrdí, že proto se nevzdala občanství

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejsledovanějších žen současnosti, vévodkyně Meghan, údajně do budoucna vážně zvažuje kandidaturu na americkou prezidentku. Její možná politická angažovanost má být jedním z důvodů, proč si ponechává i po svatbě s princem Harrym americké občanství.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan při jednom z posledních vystoupení v rámci královské rodiny.

Článek

Informace pocházející od zdroje, který má být manželskému páru blízký a hovořil pro časopis Vanity Fair, se okamžitě chytl britský bulvár. „Jedním z důvodů, proč se Meghan nevzdala amerického občanství, je možnost, že by se vrhla na politickou kariéru,” cituje nejmenovaný zdroj Daily Mail.

„Pokud se někdy vzdají svých titulů, Meghan naprosto vážně zváží kandidaturu na prezidentku Spojených států,” dodal zdroj. Otázkou ale zůstává, zda je taková varianta reálná.

Další zdroje z okolí populárního páru totiž připouští, že Meghan politiku bere jako jedno ze zajímavých témat, ale o vlastní angažovanosti zatím prý neuvažuje. V minulém týdnu se svým manželem, britským princem Harrym vyzvali Američany, aby začátkem listopadu dorazili k volebním urnám a odevzdali svůj hlas.

Harry a Meghan se vyjádřili k volbám. Trumpův posměšek přišel brzy

Volby USA

Na jejich proslov k lidu reagoval i současný americký prezident Donald Trump, který si neodpustil posměšek a popřál Harrymu s Meghan hodně štěstí, které údajně bude vévoda potřebovat.

Proslov se dostal do hledáčku médií také kvůli neobvyklé absenci neutrality, která bývá u členů královské rodiny běžná. Ačkoliv Harry s Meghan otevřeně nepodpořili Trumpova oponenta Joea Bidena, vzhledem k napjatým vztahům mezi současným prezidentem a bývalou americkou herečkou se dá otevřeně předpokládat, komu manželé svůj hlas zřejmě vhodí.

Anketa

Sympatizujete s vévodkyní Meghan?
Ano, je mi sympatická
13,9 %
Ne, je mi proti srsti
86,1 %
Celkem hlasovalo 6303 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám