Hlavní obsah

Britští policisté zabavili luxusní Bentley za miliony, potají mu protáhli pérka

Do pořádného průšvihu se dostala trojice britských policistů. Řidiči, který neměl patřičné pojištění, zabavili luxusní Bentley Continental GT V8, pak si s ním ale místo přímé cesty na policejní stanici udělali zajížďku, při které se střídali za volantem.

Foto: Profimedia.cz

Stojí interiér luxusního Bentley za hřích?

Článek

Vůz v hodnotě asi 150 tisíc liber (4,5 milionu korun) zabavila trojice policistů nepojištěnému řidiči v hrabství Hertfordshire.

Pro každého milovníka krásných automobilů by byl svátek se v luxusním Bentley aspoň kousek projet a i pro policisty to bylo příliš silné lákadlo. Rozhodli se, že vyzkouší, co auto umí.

Nepočítali ovšem s tím, že majitel, který ten den auto neřídil a pouze ho půjčil nejmenovanému řidiči, má v autě GPS monitorovací zařízení a aplikaci v telefonu, která mu naprosto přesně ukázala, kudy se policisté s vozem vydali.

Foto: Profimedia.cz

Vůz se vyrábí také jako kabriolet.

Zajížďka, při které si užívali zvuk osmiválce, je zdržela asi o šest minut. Za volantem se střídali a na několika místech překročili povolenou rychlost.

Jakmile dorazili na stanici, kde chtěli dokončit směnu, zjistili, že na ně byla podána stížnost. Všichni se k činu ihned přiznali, podle svých slov se „nechali unést krásou a luxusem vozidla”. Přiznali, že podobné auto si nikdy nebudou moct dovolit a projížďka za volantem vozidla s 550 koňskými silami pod kapotou byla až příliš lákavá.

Bentley představuje Continental GT Speed také jako extrémně rychlý kabriolet

AutoMoto

Později bylo zjištěno, že trojice automobil zastavila kvůli tomu, že řidič neměl zapnutá světla. Při kontrole vyšlo najevo, že řidič není majitelem vozidla a navíc není pojištěný. Podle britských zákonů může policie v podobných případech řidiči zakázat další jízdu, automobil zabavit a odvézt ho na policejní stanici.

Ačkoliv k incidentu došlo už v květnu loňského roku, nyní bylo rozhodnuto o trestu pro trojici policistů. Všichni tři u sboru mohou nadále pracovat, dostali však vytýkací dopis a podmínečné vyloučení z policejního sboru s odkladem na dva roky. Polehčující okolností pro policisty bylo, že všichni se okamžitě přiznali, svého činu litovali a po celou dobu spolupracovali při vyšetřování incidentu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám