Hlavní obsah

Britský návrhář vymyslel skládací koupelnu

S neotřelým nápadem přišel jistý britský návrhář - vymyslel vůbec první skládací koupelnu na světě. Majitelé malých a přecpaných bytů jistě ocení, že jsou v ní mimo jiné dvě sprchy a toaleta. Koupelna s názvem Vertebrae (Obratel) váží 150 kilogramů. Do jediného ocelového sloupu vysokého 240 centimetrů je zakomponováno také umyvadlo, nádržka na vodu a sprchová hlavice.

Článek

Rarita za 9000 liber (necelých 285 000 korun), která vypadá jako součást umělecké expozice, je dílem známého návrháře Paula Hernona z Huddersfieldu.

"Stvořil jsem neobvyklou, nicméně funkční a prostorem šetřící koupelnu tím, že jsem navršil jednotlivé části této nezbytné součásti bytu jednu na druhou," vysvětlil Hernon podle listu The Daily Telegraph. "Navrhl jsem ji tak, aby využívala vertikální prostor místo horizontálního. Je snadno sestavitelná a nenáročná na údržbu."

Podle jeho mínění posunuje jeho výtvor hranice všeho, co kdy bylo vytvořeno předtím. "Lidé, kteří ji viděli, byli naprosto ohromeni," libuje si Hernon.

Obě sprchy - jedna pro dospělé a druhá pro děti - jsou otočené o 180 stupňů, zatímco ostatní prvky se otáčejí o plných 360 stupňů. Všechny se točí kolem ocelového sloupu, v němž se skrývají veškeré trubky.

Skladná koupelna by měla přijít do prodeje v roce 2009. Její verze vyráběné na zakázku budou vybaveny také zrcadlem na holení, osvětlením a dalšími doplňky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám