Hlavní obsah

Britský fotbalista vsítil rozhodující gól zlomenou nohou

Novinky, jky
SWANSEA

Když trenér řekne, že má na střídačce žolíka, tak to asi není nic proti tomu, co předvedl velšský fotbalista Ian Williams (29) z vesnického týmu Pontlliw FC v zápase s místními rivaly Pontarddulais Town. Na střídačce byl spíš jen do počtu, ale když chtěl trenér v 85. minutě střídat, uprosil ho, aby poslal do hry právě jeho, přestože si nedávno zlomil pravou nohu.

Článek

Jinak než super střídání to ani nejde nazvat. Ian Williams se neměl fotbalového balónu dotknout nejméně ještě měsíc, ale touha byla v rozhodující moment silnější než rozum. Když potřeboval kouč v 85. minutě střídat, požádal ho, aby poslal do hry právě jeho.

"Byl jsem na lavičce náhradníků jen proto, aby to vypadalo, že je nás tam dostatek. Ale když jsme před pět minut před koncem hráli jen 1:1, tak jsem nemohl odolat a prostě jsem musel na trávník za každou cenu. Požádal jsem šéfa, aby mě nasadil a on mi jen odvětil, že pokud se na to cítím, tak ať nastoupím," uvedl Williams.

Neuplynuly ani dvě minuty od Williamsova nástupu na hřiště, chopil se balónu a krásnou střelou zraněnou pravou nohou přímo do růžku brány zvrátil stav na stranu svého týmu. Obrovská radost se v něm však po střele mísila s neuvěřitelnou bolestí, a tak musel za několik minut odkulhat směrem na lavičku a opět vystřídat. Splnil ovšem svou roli a svému celku zařídil vítězství.

Příště počká, až se doléčí

"Předvedl neuvěřitelný výkon, i když jen dvouminutový. Vstřelit vítězný gól se zlomenou nohou je neuvěřitelné. Každý tu o tom mluví," řekl jeho spoluhráč šestadvacetiletý Alun Withey.

"Trefil jsem to pravou nohou akorát do vinglu. V ten moment to ale zabolelo opravdu strašně. Vydržel jsem pak už jen chvíli a musel jít ze hřiště zase zpět na lavičku," řekl hrdina zápasu a dodal: "Bylo krásné vstřelit vítězný gól, ale příště už počkám, než bude moje noha plně doléčená."

Reklama

Výběr článků

Načítám