Hlavní obsah

Britský důchodce vyhrál neuvěřitelnou sázku, kurz byl 90 tisíc ku jedné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby vsadil jen o trochu víc, byl by z něj milionář. Britský penzista vsadil na pár fotbalových zápasů s celkovým kurzem téměř 90 tisíc ku jedné. A sázka mu vyšla. Vzhledem k tomu, že ovšem vsadil jen 3 pence (necelá 1 koruna), které mu zůstaly v kapse, vyhrál „pouhých“ 2 700 liber, tedy zhruba 80 tisíc korun.

Foto: B. Smith & Co.

Sázkař vyhrál s neuvěřitelným kurzem téměř 90 tisíc ku jedné. Ilustrační foto.

Článek

Janus Wagonback, 85letý muž z britského Nottinghamshiru, si zašel vsadit desetizápasový lístek do místní sázkové kanceláře. V kapse měl jen tři pence a pravděpodobnost, že by sázka vyšla, byla mizivá, i tak ale jako vášnivý sázkař tiket vyplnil a čekal na výsledky.

Wagonback na fotbalové zápasy sází pravidelně, i tak ale tipovat správné výsledky je daleko více o štěstí než o nějaké důkladné znalosti fotbalu. Vsadil na to, že všech deset zápasů skončí remízou. A skutečně, ať už se jednalo o utkání mezi Milwallem a Preston North End v druhé nejvyšší anglické soutěži, skotské Dundee derby nebo kvalifikační utkání o mistrovství světa mezi Libanonem a Irákem, vždy to dopadlo nerozhodným výsledkem.

Sázku správně ani neměla kancelář přijmout

„Ve skutečnosti už jsem na fotbale vyhrál víc peněz než teď, ale nikdy s takovým kurzem,“ přiznal Janus Wagonback, muž, který je původem z maďarské Budapešti, odkud do Anglie emigroval z politických důvodů po neúspěšném povstání v roce 1956.

Vyhrála miliony, přesto to byl pro ni nejhorší den v životě

Koktejl

Jeho šance na výhru ohodnotila sázková kancelář kurzem necelých 90 tisíc ku jedné. Paradoxní je, že správně by takovou sázku kancelář vůbec neměla přijmout. Jako minimální vklad totiž přijímá sázky ve výši alespoň 5 pencí, ale protože Janus Wagonback je stálým zákazníkem, v kanceláři přimhouřili oči a tiket přijali.

„Je to neuvěřitelná výhra. Za celých 50 let, co se v sázkovém byznysu pohybuji, si nepamatuji, že by někdo vyhrál tolik peněz při tak malé sázce,“ přiznal šéf společnosti Fred Done pro BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám