Hlavní obsah

Britský důchodce nesmí s autem na silnici, jezdil prý moc pomalu

Londýn

Britský důchodce dočasně nesmí vyjet na silnici poté, co policie zjistila, že na místě, kde je povoleno jet rychlostí 60 mil za hodinu (asi 96 kilometrů v hodině), jel jenom desetimílovou rychlostí. Mohl za to jeho špatný zrak, informoval na svých internetových stránkách britský list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Důchodce bude muset nyní kvůli vadě zraku začít chodit pěšky.

Článek

Třiaosmdesátiletý Ronald Wilders, bývalý příslušník britského letectva, který trpí vadou zraku, vezl manželku z nákupů. Za jeho autem se tvořila dlouhá kolona, v níž uvízl i policista mimo službu, kterého řidičova "rychlost" natolik fascinovala, že za ním jel až domů do Hovetonu v anglickém hrabství Norfolku.

"Když si všiml, že se v protisměru blíží auto, brzdil a zajížděl ke straně," popsal styl Wildersovy jízdy vyšetřovatel jeho případu. Policista na důchodce upozornil své kolegy, kteří mu udělali test zraku. Zjistili, že státní poznávací značku auta je schopen rozpoznat jen do třímetrové vzdálenosti, předpisy přitom požadují 20,5 metru.

Wilders se navíc na silnici vydal v době, kdy venku byla tma a silnice byla vlhká. Důchodce dostal za svůj řidičský výkon pokutu ve výši 65 liber (asi 1900 korun), půlroční zákaz usednout za volant a bude muset na nové testy zraku.

Reklama

Výběr článků

Načítám