Hlavní obsah

Britská premiérka sklidila za svérázný taneček v Africe posměch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiérka Spojeného království Theresa Mayová se během své třídenní cesty po afrických státech oddává rytmu hudby. Ačkoliv za svérázný tanec v jihoafrickém Kapském Městě sklidila posměch, v tancování pokračovala i ve čtvrtek v keňském Nairobi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mayová předvedla svérázný tanec s keňskými skautyVideo: Reuters

 
Článek

Kamery Mayovou v úterý zachytily, jak se v jihoafrickém Kapském Městě vlní spolu se školáky, kteří ji vítali zpěvem a tancem.

Na sociálních sítích se ale pohyby předsedkyně vlády staly terčem posměchu a různých karikatur. Jeden pisatel na Twitteru například uštěpačně poznamenal, že Mayová tančí jako robot, kterého zapomněli promazat.

Britská premiérka si však s kritikou nedělala hlavu a s tancováním pokračovala i ve čtvrtek v keňském Nairobi, kde se rozvlnila s místními skauty.

V sídle Programu OSN na ochranu životního prostředí (UNEP) tím zahájila iniciativu proti plastům na jedno použití. Skauti jí následně předvedli, jak plasty dokážou opětovně využívat. Ze sáčků vyrobili fotbalový míč, který Mayová následně vykopla.

Keňa byla její poslední zastávkou. Předtím stihla navštívit také Nigérii a Jihoafrickou republiku.

V afrických státech chce posílit obchodní vztahy s rostoucími africkými ekonomikami s ohledem na nadcházející odchod Británie z Evropské unie.

Reklama

Výběr článků

Načítám