Hlavní obsah

Britku povolali ve 108 letech do soudní poroty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké překvapení čekalo na britskou stařenku, která právě oslavila 108. narozeniny. Dostala poštou výzvu, aby se dostavila k soudu jako člen poroty, ačkoliv již o víc než 40 let přesáhla věkový limit této povinnosti. O události informuje server BBC News.

Článek

Marion Richardsonová z Airdrie ve skotském hrabství North Lanarkshire se prý od srdce zasmála, když zjistila, že byla vybrána jako potenciální porotce.

Její rodina kontaktovala úřady, aby zjistila, zda by v jejím případě mohla být učiněna výjimka kvůli věku. Řekli jim, že věkový limit pro porotce je pětašedesát let. Skotská vláda vloni navrhla zvýšit věk porotců na sedmdesát.

Paní Richardsonová je patrně nejstarší občankou hrabství North Lanarkshire. Narodila se v Peebles v roce 1901 a do Lanarkshire se přestěhovala s manželem v 19 letech. Má tři děti, 12 vnoučat, 18 pravnoučat a 21 prapravnoučat.

"Myslím, že porotce vybírají podle voličských seznamů, kde není uveden věk, takže za to nikdo nemůže. Prostě se to někdy přihodí," řekl vnuk paní Richardsonové. "Věřte mi, že kdyby jí to dovolili, šla by tam a splnila svoji povinnost. Je pro každou legraci a duševně je stále velmi aktivní."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám