Hlavní obsah

Brit se zasekl hlavou dolů na 80metrovém komíně

– Londýn

Záchranáři ve městě Carlisle na severozápadě Anglie se od časného rána pokoušejí zachránit muže, který uvízl hlavu dolů na 80 metrů vysokém komíně bývalé továrny. Podle britských médií se původně chtěl tým záchranářů k muži dostat z vrtulníku, kvůli jeho poloze to ale nakonec vzdal. Aktuálně je na místě speciální vysokozdvižná plošina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž uvízl na komíně hlavou dolůVideo: Reuters

 
Článek

Komín postavený v roce 1836 jako součást továrny na zpracování bavlny patří k dominantám sedmdesátitisícového města. Policie se o muži, který uvízl poblíž jeho vrcholu, dozvěděla po 3:00 SEČ.

Výsadkář uvízl při přehlídce před zraky krále na lampě

Koktejl

„Záchranné složky pracují na tom, aby situaci na komíně Dixons bezpečně vyřešily, a to včetně využití vrtulníku,” citoval server BBC mluvčího místní policie Matta Kennerleyho.

Zpočátku komunikoval...

„Záchrana nicméně zatím nebyla možná vzhledem k vratké pozici muže. Nyní pokračujeme ve snahách se k muži dostat ze země,” dodal mluvčí.

Podle něj muž zpočátku se záchranáři komunikoval, nyní už s ním ale několik hodin v kontaktu nejsou a nevědí, v jakém je stavu.

Policie na místo povolala speciální vysokozdvižnou plošinu ze Skotska, která může záchranářům pomoci dostat se do dostatečné výšky.

Reklama

Výběr článků

Načítám