Hlavní obsah

Březí krávu musel z hor snést vrtulník

Novinky, tcs

Neobvyklý případ museli řešit minulou středu hasiči v Andoře, kterým zavolal farmář Óscar Camo. Jedna z jeho krav, která měla co nevidět porodit, se totiž nemohla dostat dolů z pastvin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Březí krávu Brunetu přepravil z hor vrtulníkVideo: AP

 
Článek

Zvíře se od stáda oddělilo před necelým měsícem. Zatímco zbytek krav se dostal v pořádku na jiné pastviny, kráva jménem Bruneta kvůli infekci nemohla z hor sestoupit. Jak uvedl její majitel, farmář Óscar Camo, situace byla o to vážnější, že kráva byla březí.

Camo věděl, kde se kráva nachází, chodil se o ni na pastvinu starat, sám se svými zaměstnanci ji ale dolů dostat nedokázal. „Pokud by zůstala v horách, uhynula by ona i tele. Ve skutečnosti jsme ani nevěděli, jestli nečeká telata dvě, břicho měla opravdu obrovské,“ uvedl Camo pro andorrský server El Periodic.

Proto farmář přivolal na pomoc hasiče. Ke krávě vyrazil vrtulník se záchranáři a veterinářem. Brunetu vážící více než 700 kilo bylo zapotřebí uspat, aby mohla být snesena helikoptérou do bezpečí.

Akce proběhla bez problémů a ani ne za hodinu už měli krávu v péči veterináři na Camově farmě. O tři dny později Bruneta porodila zdravé tele, ona i její mládě se mají čile k světu.

Reklama

Související články

Delfíni uvízli na pláži 200 metrů od vody

Mohla to být pro desítky lidí na pláži Los Rios v Chile poklidná líná sobota, jejich pozornost však upoutali dva delfíni vyplavení na břeh a začal shon. Do...

Výběr článků

Načítám