Hlavní obsah

Brazilská specialita cachaça jako zmrzlina

Cachaça je sice brazilský národní alkoholický nápoj, jak ale ukázal experimentální barman Viktor Glaich, nemusí se pouze pít. Ve čtvrtečním pořadu webu Sport.cz Božské Rio představil cachaçu jako letní specialitu na způsob zmrzliny.

Brazilská specialita cachaça jako zmrzlina

Glaich ve studiu představil svou „alkoholickou laboratoř”, ve které tentokrát na oslavu her v Riu „přetavil” cachaçu s pomocí suchého ledu a dalších surovin ve zmrzlinu.

K nápoji připomínajícímu rum barman přilil trochu smetany a pro exotickou chuť pár kapek kokosové šťávy. Cachaçu ochucenou jasmínem promíchal s těmito ingrediencemi a přidal suchý led. Pak je potřeba směs míchat do doby, než se z ledu přestane kouřit.

K finálnímu servírování Gleich zvolil oplatku a nakonec zmrzlinu ozdobil. Výsledkem je osvěžující alkoholická zmrzlina.

Specialitu je možné připravit si i doma, pro bezpečnost ale barman užívá své speciální barmanské brýle. K domácímu použití však podle Glaicha postačí ty potápěčské.

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků