Hlavní obsah

Brad a Angelina se hádají kvůli jménům pro dvojčata

CANNES

Brad Pitt a Angelina Jolie se hádají. Nedokáží se totiž shodnout na tom, jak pojmenují svá neidentická dvojčata, která se jim mají narodit v srpnu. Angelina dostala nápad, že by jako blíženec využila jména postaviček ze symbolu svého znamení Castor a Pollux. To připadá Bradovi ale šílené a rozhodně protestuje.

Článek

Pitt nesouhlasí a tvrdí, že nepřipustí, aby se jeho dcera jmenovala „jako britská nadávka“.

Angelina přiznala, že čeká dvojčata nestejného pohlaví v rozhovoru poté, co její kolega Jack Black o dvojčátkách mluvil na festivalu v Cannes. Další žvanil Dustin Hoffman pak tamtéž novinářům práskl, že se miminka mají narodit 19. srpna, pokud vše půjde podle termínu.

Jména Castor a Pollux (Polydeukes) představují dvojici hvězd v souhvězdí Blíženců. Podle řecké mytologie byl jejich otcem Zeus, jenž v převtělení labutě svedl spartskou královnu Ledu – jejich matku. Dvojčata se pak vylíhla z jednoho vejce. Polydeukes se přitom od sourozence lišil tím, že byl nesmrtelný a po smrti svého bratra směl vstoupit na Olymp. Tam ale uprosil otce Dia, aby směl trávit na Olympu jeden den a druhý s bratrem v podsvětí.

Za neskonalou bratrskou lásku je Zeus proměnil v souhvězdí Blíženců. Dvě nejjasnější hvězdy se tak dnes jmenují Pollux a Castor. V římské mytologii byly hvězdy pojmenovány podle Romula a Rema.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám