Hlavní obsah

Bonmoty americké TV zahýbaly USA

Právo, Jaroslav Höfer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Co v posledních týdnech nejvíce zahýbalo veřejným míněním Spojených států? Tuto otázku nejvýstižněji dokumentují bonmoty hostitelů amerických televizních talk show, z nichž některé lze díky satelitům sledovat i v Evropě.

Foto: Jana Matějíková

TS a.s- posypová sůl

Článek

Zvláště proslulý svým ostrým jazykem je Jay Leno z CNBC. Některé z jeho výroků ze začátku března:

  • Velké pozdvižení vyvolala NASA. Jak oznámila, může prokázat, že na Marsu kdysi byla voda, a tedy tam mohl existovat i život. Nález vody ale samozřejmě ještě neznamená, že tam někdy byly i inteligentní bytosti. Vzpomeňte si třeba na Pobřežní hlídku...
  • Prezident Bush prý nebude přímo zasahovat do vnitřních a hospodářských problémů na Haiti. Ovšem že nebude. Bush nezasahuje, ani když máme domácí a hospodářské problémy tady.
  • Íránský státní rozhlas tvrdil, že Usámu bin Ládina dopadli už před několika měsíci. Prezident Bush to okamžitě popřel a řekl: "Neplánuje se ani dopadení před státním svátkem 4. července."
  • V Iráku dochází k převratným změnám. Na 200 homosexuálních párů tam žádá, aby jim bylo umožněno uzavřít sňatek.
  • Dnes ve zprávách ukazovali dva homosexuální chlapy, kteří si přáli vstoupit do manželství. Připadá mi to neuvěřitelné. Obvykle na svatbách nenajdete takového mužského ani jednoho. 
  • Uvědomili jste si, že Bushova vláda vyprodukovala víc homosexuálních svateb než nových pracovních příležitostí?
  • United Airlines zřídily nové, nízkonákladové aerolinie. Když v jejich letadlech před vás vypadne kyslíková maska, nezačne fungovat, dokud do ní nehodíte čtvrtdolar.
  • Na vyhlašování Oscarů byly vidět nové tváře. Pořád ti samí staří lidé, ale nové tváře.
  • Arnold Schwarzenegger sledoval vyhlašování Oscarů z domova v televizi - ostatně stejně, jako když ještě hrál.
  • Firma McDonald's oznámila, že stahuje z prodeje extra velké porce nápojů, hranolků a hamburgrů. Prý skoncují s nadměrnými porcemi. Víte proč? Většina zákazníků se už nevejde do sanitky.
  • Pamela Andersonová dnes prohlásila, že končí s filmem a není už herečka. Cože? Ona někdy byla?
  • Odborníci varují, že ke konci roku stoupne cena benzínu na tři dolary za galon (asi 17 korun za litr). Prodejci benzínu to ale popřeli. Ke konci roku na tři dolary prý klesne.
  • Určitě jste už slyšeli, že nový film Mela Gibsona o Ježíši Kristovi měl za prvních pět dní tržby 125 miliónů dolarů. To už je pomalu tolik, co ta benzínka u nás před domem. Uvedení Ježíše Krista ovšem nepředstihlo uvedení Spidermana. To je ostatně pro naše město typické.

David Letterman: U McDonald's snížili množství kalorií v porci hranolků z 610 na 540 kalorií. Mají prý strach, aby nepřispívali k obezitě obyvatelstva. To je stejné, jako kdyby v elektrickém křesle snížili napětí o deset voltů.

Conan O'Brien: J. K. Rowlingová, která napsala Harryho Pottera, říká, že se možná nespokojí jen se sedmi díly, ale možná napíše ještě osmý o Harrym jako o dospělém. Když se jí zeptali proč, odpověděla: "Na světě jsou ještě peníze, které mi nepatří."

Craig Kilborn: NASA oznámila, že na Marsu může být voda. Když to uslyšel prezident Bush, hned se zeptal: A je s olovem nebo natural?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám