Hlavní obsah

Boháči se časem přemění v samostatný lidský druh, tvrdí futurolog

– San Francisko
Novinky, Jakub Kynčl

Americký futurolog Paul Saffo přišel s velmi odvážným tvrzením. Tvrdí totiž, že by se extrémně bohatí lidé mohli transformovat v samostatný druh. Nebude už ale možné mluvit čistě o živočišném druhu, vzhledem k tomu, že by mohl být nový typ člověka částečně robotický. Tuto možnost aspoň tedy nastiňuje Saffo, který se zabývá vývojem lidské civilizace a vědy.

Foto: Profimedia.cz

Budoucnost extrémně bohatých lidí může být velmi zajímavá.

Článek

Nejbohatší lidé na světě mají před sebou možná velmi zajímavou budoucnost. Futurolog Paul Saffo se totiž domnívá, že robotické inženýrství a biotechnologie budou postupovat takovou rychlostí, že se budou moci nejbohatší lidé transformovat v částečně mechanická stvoření.

Futurolog tak potvrdil tvrzení amerického vědce Raye Kurzweila, že již za 20 let by mohla být nesmrtelnost díky nanotechnologii něčím zcela reálným. Aspoň tedy pro ty úplně nejbohatší.

Podle Saffa si budou moci lidé v budoucnu pěstovat své vlastní orgány pro případnou transplantaci, brát speciálně upravované prášky a používat speciální přístroje, které by je měli upozornit na případná zdravotní rizika.

Rozdíly se budou zvětšovat

Saffa dodává, že svět zítřka bude mísit biologii s těmi nejmodernějšími technologiemi. Roboti budou něčím zcela normálním, auta se budou řídit sama a umělé končetiny budou kvalitnější než ty obyčejné.

Futurolog má ale za to, že všechny podobné vymoženosti budou k dispozici jen úzké skupině lidí, což způsobí ještě větší prohloubení mezi jednotlivými vrstvami lidí. V extrémním případě by mohlo dojít k absolutnímu oddělení těch nejbohatších, kteří by se postupně přetransformovali ve zcela nový druh a nechali tak své chudší kolegy daleko za sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám