Hlavní obsah

Blízká setkání s tygry aneb Co vidí jejich kořist těsně před smrtí

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitelé anglického safari parku Longleat využili velkého množství napadaného sněhu a postavili z něho sněhuláky. Do jednoho z nich schovali kameru, poté vypustili tygry a čekali, co budou zvířata dělat. Jednu z tygřic zaujala kamera, kterou se pokusila sníst, čímž vznikly výjimečné záběry vnitřku tlamy. Informovala o tom internetová verze deníku The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera natočila velmi blízké setkání se třemi tygryVideo: Longleat Safari Park

 
Článek

„Spustili jsme na kamerách nahrávání, schovali se v džípu a nechali pustit tygry ven. Předtím viděli, jak sněhuláky stavíme, takže jakmile byli venku, okamžitě k nim běželi,“ řekl mluvčí parku Steve Mytton.

Šelmy napřed sněhuláky zvědavě očichávaly, po chvíli se na ně ale vrhly a zbořily je, což vzhledem k jejich váze a síle nebyl problém. Tygřici jménem Soundari pak kamera zaujala natolik, že se ji pokusila sníst.

Tím vznikly unikátní záběry vnitřku tlamy, které připomínají to, co musí vidět bezbranná kořist těchto zvířat. Video bylo dokonce tak detailní, že veterináři mohli na jeho základě provést prohlídku tygřích zubů.

„Když jsme se pak dívali na záběry z kamery, nemohli jsme uvěřit tomu, jak jsou dobré. Vidět vnitřek tygří tlamy takhle detailně, je unikátní. Nikdy předtím jsme nic podobného neviděli,“ dodal Mytton.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám