Hlavní obsah

Blair bude platit pokutu za mýto

Novinky, Rostislav Matulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský ministerský předseda Tony Blair byl v sobotu donucen k pokořujícímu přiznání, že v souvislosti s placením nového londýnského mýta dluží radnici více než tisíc liber (asi 50 tisíc Kč).

Foto: Pavlína Janderková

Starosta Mikulova Rostislav Koštial slavnostně otevírá jednu z pomyslných bran mikulovského Náměstí.

Článek

Podle nedělníku The Sunday Telegraph se tak premiér stal jednou z prvních obětí nového systému, který snížil hustotu dopravy v centrálním Londýně o 25 procent.

Blair, který bydlí Downing Street, tedy v oblasti poplatku za vjezd do středu města, totiž přehlédl, že musí řádně předložit žádost o slevu, na níž má jako obyvatel centra nárok.

K nemalé radosti jeho politického oponenta a starosty Kena Livingstona, jenž mýto navzdory rozpakům vlády zavedl, Blair zaplatí pokutu 80 liber za každý den. A to i přesto, že za jízdy svým rodinným Fordem Galaxy platil správně, pečlivě a denně.

Starosta, přezdívaný "Rudý Ken", se k případu zatím nevyjádřil. I kdyby však premiérovi pokutu odpustil, připíše si body za malé vítězství nad Blairem, který před lety dělal vše, aby jeho příchodu na radnici zabránil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám