Hlavní obsah

Beznohý čínský zpěvák pokořil horu, vystoupal na ni po rukou

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchajšan

Beznohý zpěvák z Číny, Čchen Čou, úspěšně zdolal 6300 kamenných schodů při výstupu na vrchol hory Tchajšan v nadmořské výšce 1500 metrů. Cesta, kterou absolvoval po rukou, mu trvala 12 hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Beznohý čínský zpěvák zdolal vrchol hory, vyšel ji po rukouVideo: Reuters

 
Článek

Čchen Čou ve svých 28 letech vyšplhal na horu Tchajšan na východě Číny již pojedenácté. Inspirací pro výstup se stala jeho manželka Jü Min, se kterou chtěl na vrcholku zažít východ slunce. Ona ho sice nedoprovázela, zato mu společnost dělalo mnoho kolemjdoucích turistů.

„Jsem vyčerpaný, ale musím to dokončit,“ řekl agentuře Reuters Čchen ještě pod vrcholem. Do cíle, kde ho vřele vítalo mnoho příznivců, konečně dorazil po desáté hodině večer. Sundal si tričko a své nadšení a uspokojení vykřičel do světa.

Čchen Čou se s hendikepem nenarodil. Od svých šesti let žil na ulici a o obě nohy přišel při nehodě ve 13 letech. Protloukal se životem jako žebrák, než náhodně zjistil, že se může živit zpíváním. Jeho písně se dotýkají srdcí stovek přihlížejících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám