Hlavní obsah

Bezhlavá figurína vyvolala poplach německé policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Figurína bez hlavy a zdánlivě od krve vyvolala v pondělí večer v údolí Remstal na jihozápadě Německa rozsáhlý výjezd policie a hasičů. Domnívali se, že jde o lidskou mrtvolu, informovala v úterý agentura DPA.

Foto: Kohls, ČTK/AP

Figurína, která ležela u šachty.

Článek

„Vypadala jako lidská mrtvola,“ řekl policejní mluvčí o těle, které našel při procházce místní občan. Rovněž první hlídka, která dorazila na místo, se zprvu domnívala, že jde o zohavené mrtvé tělo.

Bylo to hrozivé, připustil mluvčí místní policie. Figurína navíc ležela u vývodu obtížně přístupné šachty a zpočátku bylo možné ji pozorovat pouze zpovzdálí. Teprve když hasiči z druhé strany šachtu zpřístupnili, vyšlo najevo, že o mrtvolu nejde.

„Nevíme, proč tu někdo figurínu odložil,“ řekl dnes policejní mluvčí. Postava však podle něj byla naaranžována tak, aby vypadala jako mrtvé lidské tělo. Na sobě měla oblečení a ležela v trávě se spoutanýma nohama. Rudé skvrny na oblečení vypadaly jako krev.

Reklama

Výběr článků

Načítám