Hlavní obsah

Bezdomovec si musí odkroutit domácí vězení na chodníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Domenico Codispoti byl odsouzen za opakovanou trestnou činnost k domácímu vězení. Jenže osmačtyřicetiletý bezdomovec nemá žádnou adresu, kde by mohl být držen. Milánský soud tak rozhodl, že bude trest odpykávat na ulici. A vytyčil mu část chodníku, kde musí nocovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Každý den v devět večer se Codispoti musí dostavit před dům číslo 22 na ulici Via Vittor Pisani v Miláně. Tam si musí rozložit spaní a vydržet na místě do sedmi do rána, kdy se může sebrat a potulovat se ulicemi města. Na místě ho hlídají policejní patroly, které tak zajistí, že je v rozhodnou dobu „doma“.

„Já jsem vždycky kradl v noci. Proto mi soud vyměřil takový trest. Protože nemám dům, nebylo žádné jiné řešení. Během noci se nesmím přemísťovat, musím zůstat tady, přilepený na boku k chodníku,“ stěžoval si Codispoti italským novinářům.

Soud takto potrestal Codispotiho už v roce 2006. Pro opakované porušení zákona mu byl trest prodloužen do dubna 2014. Nocovat musí na určeném místě milánského hlavního nádraží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám