Hlavní obsah

Bez jištění chtěl vylézt na útes, skončil s rýmou v helikoptéře

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vystoupat bez jištění a odpovídající výbavy na útes se v neděli odpoledne rozhodl muž v anglickém hrabství Dorset. Jeho pokus však skončil fiaskem, na pomoc musela přiletět helikoptéra se záchranáři, která podchlazeného muže přepravila do bezpečí.

Foto: Profimedia.cz

V zátoce Lulworth Cove se to útesy hemží.

Článek

Muž uvízl ve výšce zhruba dvaceti metrů na kluzkém a zabláceném útesu v zátoce Lulworth Cove, který se rozhodl zdolat doslova holýma rukama. Pod vrcholem se ale zasekl a nemohl pokračovat nahoru ani zpátky dolů. Po hodině proto přivolal záchranáře, kteří nasadili do akce také helikoptéru pobřežní stráže, jež byla shodou okolností v rámci pravidelného cvičení nedaleko, uvedl Daily Mail.

Ve spolupráci s hasiči dostali záchranáři muže do bezpečí, později byl ale pokárán za nebezpečné chování, které vyústilo ve zbytečný zásah momentálně vytížených záchranářů.

„Jakmile byl dopraven do bezpečí, byl ošetřen. Kromě toho, že byl prochlazený a byl v šoku, neutrpěl žádná vážnější zranění,” uvedli záchranáři.

Mluvčí pobřežní stráže později vyzval neukázněné občany, aby během lockdownu zbytečně nevytěžovali bezpečnostní složky. „Naštěstí tentokrát nedošlo k žádnému zranění, přesto případ přidal práci záchranářům, kteří jsou nyní pod velkým tlakem. Opatrujte se a nepřidělávejte bezpečnostním složkám zbytečnou práci navíc,” uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám