Hlavní obsah

Beyoncé provokuje ochránce zvířat

– LOS ANGELES
Novinky, Korzo

Beyoncé Knowlesová se v poslední době stala trnem v oku ochráncům bojujícím za práva zvířat. Zpěvačka si totiž libuje v pravých kožešinách. Naposledy šokovala v botách vyrobených z králičí kůže.

Foto: Cirque du canal

Cirque du Canal

Článek

"Beyoncé Knowlesové jde jen o sebe, na zvířata přitom nehledí. Jsou pro ni jen vzduch, hlavně, že se v šatech líbí a vynikne v nich na fotografiích," uvedli zástupci organizace PETA a dodali, že asijští králíci, z nichž se obuv vyrábí, zažívají při převozu z Asie do Ameriky skutečná muka.

"Králíci jsou nacpáni do malých drátěných boxů, poté popraveni elektřinou nebo uškrcením. Mnoho z nich je staženo z kůže zaživa. Tyhle celebrity si pak klidně navléknou oblečení, kvůli jehož výrobě zemřeli živí tvorové," přiblížil mluvčí PETA Sean Gifford.  

Beyoncé nešokuje sama

Kanadskou obuv značky Mukluk, vyráběnou z kůže asijských králíků, mají v oblibě také další krásky, mezi nimi Kate Mossová nebo Paris Hiltonová. Přitom právě modelka Mossová se v minulosti stalá tváří reklamy, jejímž heslem bylo "raději nahá než oblečená do kůže". Ve svém botníku se jimi chlubí také Britney Spearsová či Rachel Stevensová. Jeden pár kožešinových bot vyjde v přepočtu na dvanáct tisíc korun.

Vedle Beyoncé, která společnost PETA pobouří prakticky vždy, když si pořídí nový přírůstek do šatníku, se do křížku se zástupci organizace dostali také zpěvák Robbie Williams za zobrazení šimpanze s puškou ve videoklipu nebo Ben Affleck za dárek pro svoji někdejší snoubenku Jennifer Lopezovou, jímž byl kabát z činčily.

Mezi příznivce PETA naopak patří herečka Charlize Theronová, zpěvačka Pink nebo britská návrhářka Stella McCartneyová.

Reklama

Související témata:

Související články

Beyoncé Knowlesová má voskovou podobiznu

Beyoncé Knowlesová ve fialové sukničce a oranžovém topu z módního domu Versace, který její fanoušci znají ze slavného videoklipu Crazy In Love, je novým...

Výběr článků

Načítám